Kalopsia
Let you see with beautiful eyes
  Seeing the world with beautiful eyes. Het is de letterlijke betekenis van Kalopsia en het motto van oprichtster Roos. Want als je iedere dag weer oog kunt hebben voor de mooie dingen in het leven, hoe klein ook, dan is dat een onuitputtelijke bron van vreugde, inspiratie en creativiteit. 

  Kalopsia gelooft in de oneindige mogelijkheden van de fantasie. In de fantasie waar we allemaal mee geboren worden, maar die naar de achtergrond verdwijnt zodra we naar school gaan. Waar we leren vertrouwen op formules, cijfers en letters. 
  Hoe fantastisch zou het zijn om naast die cognitieve, analytische kant ook de fantasie die kinderen zo lang zo eigen is, aan hen terug te geven? Om ze te leren hun voorstellingsvermogen in te zetten om tot nieuwe, creatievere oplossingen te komen? Want een kind dat kan vertrouwen op zijn eigen creativiteit en inventiviteit zou weleens de sleutel in handen kunnen hebben voor het zelfvertrouwen, die stevige basis, die zo essentieel is om op te groeien tot een evenwichtig mens.

  Kalopsia is een ontmoetingsplek voor ouders, opvoeders, verzorgers, docenten of hulpverleners die meer willen doen met creativiteit, fantasie en de kracht van de verbeelding. Voor hen die dromen over fantasievolle kinderen met interesses op het gebied van cultuur, die op evenwichtige manier kunnen omgaan met de hedendaagse uitdagingen die telefoon en internet vormen, die hun concentratievermogen kunnen bijsturen waardoor schoolresultaten verbeteren. Over kinderen die later misschien wel de wereld gaan redden.
  " Als ik mijn ogen toe doe ben ik Honoloeloe"
  ' Jules Deelder'
  We zijn druk bezig superleuke e-courses op te zetten. Het creatieve brein zal worden aangezet. We gaan het vermenigvuldigen! Schrijf je hieronder in en je krijgt als eerste een seintje als ze klaar zijn én een bonus-ecourse om mee te starten!