Kalopsia
Let you see with beautiful eyes

 

" This is my life, not a fairy tale...I have to go the woods and I have to meet the wolf, or else my life will never begin. " 

Dr. Clarissa Pinkola Estés, Woman Wo Run with the Wolves 

Ik groeide op in een kunstzinnige omgeving. Mijn vader, voorheen psycholoog, werd in zijn latere leven muzikant en geloofde volledig in muziek, poëzie en literatuur. Hij heeft zijn psychologieboeken nooit meer aangeraakt. Mijn moeder borduurde, schilderde, maakte wandkleden, zag er altijd mooi uit met broches en kunstzinnige kleding. Alhoewel zij allebei kunstenaar waren eindigde hun relatie desastreus. In Kalopsia wordt het kunstenaarschap van mijn ouders in goede harmonie verenigd. 

Na het overlijden van mijn vader besloot ik om volledig te kiezen voor creativiteit. Ik maakte mijn eerste voorzichtige stappen met Kalopsia Windows op de Haarlemmerdijk in Amsterdam: een etalage waar ik maatschappelijke thema’s en merken met elkaar verbond. Toch durfde ik pas in 2018 mijn creativiteit volledig te omarmen en fulltime als theaterdocent aan de slag te gaan. 

In mijn werk als theaterdocent ontdekte ik iedere keer weer hoezeer het creatieve karakter van de lessen mijn leerlingen aansprak. Hoeveel plezier ze hebben in het herkennen van hun kwaliteiten en talenten. Kinderen staan in deze tijd regelmatig onder grote (tijds)druk met alle gevolgen (verslaving, faalangst, depressie, concentratieverlies) van dien. Creativiteit en meditatie zijn als een tegengif. Tijdens mijn lessen leer ik kinderen te vertrouwen op hun improvisatievermogen, dat rust in jezelf zit en dat je goed bent zoals je bent. Met deze insteek kweken we groepsgewijs zelfvertrouwen en daarmee doorzettingsvermogen. 

Sinds 2001 volgde ik diverse acteurs- en didactische opleidingen. In 2018 volgde ik een post HBO muziekeducatie en de cursus Schoolverlichting & Kinderyoga aan de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Mocht je meer willen weten, klik naar het zeer inspirerende filmpje: https://denieuweyogaschool.nl/vinyasa-200-uur/show?texts_id=2657· 

Nog wat little notes: 

Stijl van lesgeven: 

Inspirerende lessen met muziek, creatief, rust, meditatief, liefde geven, ruimte geven, geloof in eigen kunnen, communicatie, visualisatie, kracht van verbeelding. 

Eigenschappen: 

Expressief, elegante smaak, mooie energie, bescheiden doch dapper, zorgzaam voor mens & wereld.